Digitaal Handboek Handhaving Activiteitenbesluit

By 28 maart 2017Handhaving

Digitaal Handboek Handhaving Activiteitenbesluit

Digitaal Handboek Handhaving Activiteitenbesluit

Zoekt u zich ook suf in het Activiteitenbesluit milieubeheer? Mist u een handzame checklist om te gebruiken bij controles? Wij bieden een praktische tool aan, het Digitale Handboek Handhaving Activiteitenbesluit. Hiermee kunt u snel en goed uit de voeten met het Activiteitenbesluit.

Handboek Handhaving Activiteitenbesluit

De Roever heeft een praktische en overzichtelijk digitaal Handboek voor  handhaving van het Activiteitenbesluit ontwikkeld. Deze checklist kan worden gebruikt bij controlebezoeken maar is ook heel handig als naslagwerk op kantoor, voor het opstellen van brieven of het beantwoorden van vragen. Afgelopen met het zoeken in de verschillende hoofdstukken van het besluit en de regeling. Met ons handboek heeft u alles overzichtelijk per onderwerp bij elkaar. Omdat alle relevante voorschriften snel vindbaar zijn en overzichtelijk zijn weergegeven, is het een onmisbaar hulpmiddel voor de handhaving.

Opzet checklist

Hierna noemen wij de speerpunten die deze checklist praktisch en overzichtelijk maken.

  • Van alle activiteiten (bijvoorbeeld metaalbewerking of opslag in een bovengrondse tank) staan alle artikelen uit het Besluit en de Regeling bij elkaar. Daar waar nodig gepresenteerd per milieuaspect. Ook staan hierbij alle overgangs- en uitzonderingsbepalingen. U heeft dus direct en snel een compleet overzicht over de relevante voorschriften voor een bepaalde activiteit.
  • De checklist maakt gebruik van verschillende kleuren die de herkomst (Besluit of Regeling) aangeven.
  • Bij de voorschriften is aangegeven of het erkende of verplichte maatregelen betreft.
  • Geluid-, geur- en stofnormen die alleen met metingen kunnen worden gecontroleerd zijn niet opgenomen. In de praktijk wordt dit pas gecontroleerd als er klachten zijn of als alternatieven voor erkende of verplichte maatregelen moeten worden beoordeeld.
  • Ook voor andere besluiten (LPG-tankstations en broeikasgassen- ozonlaag afbrekende stoffen) en regelingen (PGS 15, 19, 25, 28 en 30) hebben wij vergelijkbare documenten opgesteld. Al deze informatie is verzameld in ons Handboek Handhaving Activiteitenbesluit©.
  • Wij verzorgen de updates van het Handboek. Updates worden uiterlijk 4 weken na wijziging van wet- en regelgeving aangeleverd.
  • Het handboek betreft een PDF-bestand met bladwijzers dat u kunt opslaan op uwsmartphone, tablet, notebook of PC. Een gebruiker mag het bestand op meerdere apparaten opslaan. U heeft zo het Handboek altijd beschikbaar.

Klik hier voor een voorbeeld.

Handboek aanschaffen

De kosten voor het Handboek staan in onderstaande tabel weergegeven per aantal gebruiker (fte) per jaar. Dit is inclusief een abonnement op updates zodat u altijd beschikt over een actueel handboek. De prijs per handboek wordt elk jaar met behulp van een kostenindex aangepast.

Aantal gebruikers Kosten exclusief BTW
1 gebruiker € 110,-
2 gebruikers € 220,-
3 gebruikers € 308,-
4 gebruikers € 396,-
5 gebruikers € 484,-
6 gebruikers € 572,-
7 gebruikers € 660,-
8 gebruikers € 742,50
9 gebruikers € 825,-
10 tot 14 gebruikers € 880,-
15 tot 19 gebruikers € 1.100,-
20 tot 24 gebruikers € 1.320,-
Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Caspar den Hertog, telefonisch via 073 594 10 11, of per e-mail: c.den.hertog@deroever.nl.

Wilt u zich aanmelden voor een proefabonnement of een abonnement, klik hier.