Handhaving

By 28 maart 2017Handhaving

Handhaving

Uw partner voor handhaving

Veertig jaar ervaring. Vaste contactpersonen. Maatwerk met als uitgangspunt uw standaardprocedures en handhavingsstrategie. Dit zijn onderscheidende punten die onze opdrachtgevers waarderen in een van de kernactiviteiten van De Roever Omgevingsadvies: handhaving.

Controles en hercontroles

De Roever Omgevingsadvies houdt zich bezig met preventieve handhaving. Onze adviseurs handhaving voeren integrale milieucontroles uit. Hierbij volgen wij uw standaardprocedures en handhavingsstrategie. Ook kunnen wij de hercontroles uitvoeren. Bij AMvB-bedrijven en controle van veiligheidsaspecten op basis van CPR/PGS-richtlijnen maken wij gebruik van uitgebreide checklisten om een adequate controle te kunnen garanderen. Alle voor handhaving relevante besluiten en PGS-richtlijnen zijn verzameld in het Handboek Handhaving Activiteitenbesluit. Dit is een praktische tool bij de uitvoering van controles en het opstellen van rapportages. Al 80 gemeenten maken hier gebruik van. Voor meer informatie over dit Handboek Handhaving Activiteitenbesluit klikt u op deze link.

Dwangsom of bestuursdwang

Daarnaast kunt u ons bureau ook inschakelen voor de repressieve handhaving. In overleg wordt dan overgegaan tot dwangsom, bestuursdwang of intrekking van een vergunning. Onze milieujuristen zorgen voor een gedegen besluit.

Rapportage in elke gewenste vorm

De aard en lay-out van de handhavingsbrieven en rapporten is naar wens te regelen: van eenvoudig tot uitgebreid. In alle gevallen worden brieven conform uw lay-out en de werkafspraken aangeleverd. Bij het opstellen van rapportages maken wij gebruik van TextBase De Roever Handhaving, zodat brieven en rapporten niet alleen qua lay-out maar ook wat betreft schrijfstijl op een uniforme wijze bij u worden aangeleverd. TextBase De Roever Handhaving is software en een database met teksten (voorschriften en tekortkomingen daarop uit alle besluiten en regels, waaronder het Activiteitenbesluit). Ook u kunt deze software gebruiken voor het opstellen van controlerapporten. Voor meer informatie over TextBase De Roever Handhaving klikt u op deze link.

Controles uitbesteden: efficiënt, gemakkelijk en transparant

Met de ervaring en kennis van onze adviseurs handhaving en de hulpmiddelen Handboek Handhaving Activiteitenbesluit en TextBase De Roever Handhaving voeren wij controles met een hoge kwaliteit en toch efficiënt uit. Op elk moment heeft u inzicht in de kosten en de voortgang. Met andere woorden het uitbesteden van controles is efficiënt, gemakkelijk en transparant. U heeft er geen omkijken meer naar.

Voor meer informatie , download onze leaflet Handhaving.