TextBase Handhaving

By 28 maart 2017Software

TextBase De Roever Handhaving

Brief of rapport: makkelijk, goed en snel

Wilt u tijd besparen bij het opstellen van handhavingsbrieven en eenvoudig een kwalitatief goede brief opstellen? Dat kan nu met TextBase De Roever Handhaving. Dit is een internet-applicatie met een database van tekstblokken en voorschriften. Met TextBase De Roever Handhaving kunt u efficiënte wijze de controlebrieven opstellen in uw eigen opmaak. Het programma is zeer gebruikersvriendelijk. De basis is een tekstdatabase met daarin alle relevante artikelen uit AMvB’s en richtlijnen dat met behulp van een programma wordt gecombineerd met variabelen. Met TextBase De Roever Handhaving is een handhavingsbrief of een controlerapport of beiden snel opgesteld. Tevens krijgt u toegang tot onze digitale checklisten.

Gebruik van TextBase De Roever Handhaving

TextBase De Roever Handhaving is zeer eenvoudig in gebruik. Het gebruik van het programma vereist alleen de installatie van een plug-in in Word. Met deze plug-in kunt u de met TextBase geselecteerde tekstbestanden importeren in uw Word-document. Door voor een plug-in te kiezen is Textbase geschikt voor vaste werkplekken of flexwerken, maar ook voor het werken bij een klant, thuiswerken of mobiel werken. U kunt vanaf meerdere locaties werken, hier zijn geen extra kosten aan verbonden. De plug-in installeert u via onze site, zodat iedere gebruiker hier altijd de beschikking over heeft.

Vervolgens stelt u op grond van uw bevindingen het controlerapport op door het selecteren van de tekstblokken. Hiervan ziet u de voorbeelden op het scherm. Selecteren, toevoegen en wijzigen van de volgorde is eenvoudig door duidelijke buttons. Eventuele variabelen in de tekstblokken kunnen worden ingevuld (b.v. de datum van de vergunning, de naw-gegevens van de inrichting of de naam van de controleur). Het programma controleert of alle variabelen zijn ingevuld. De geselecteerde items worden vervolgens in uw word-document geïmporteerd vanaf de plaats waar de cursor staat. Daarbij worden de opmaakprofielen van het document gebruikt. Dit betekent dat de brief in uw huisstijl wordt opgemaakt. De door u gemaakte selectie wordt op de server bewaard, zodat u deze in een later stadium altijd kunt aanpassen.

Een organisatie kan meerdere gebruikers aanmelden. U krijgt zelf de mogelijkheid om gebruikers te verwijderen en nieuwe gebruikers aan te maken.

Het gemak van TextBase De Roever Handhaving

De speerpunten die TextBase De Roever Handhaving praktisch en overzichtelijk maken zijn:

  • gebruik voorkomt veel traditionele “knip- en plakfouten”;
  • tekstdatabase met alle relevante artikelen uit AMvB’s en richtlijnen en daarbij de meest voorkomende tekortkomingen;
  • teksten worden geïmporteerd naar het door u aangemaakte word-document dat eventueel gekoppeld kan zijn aan uw inrichtingenbestand of registratieprogramma;
  • verkennerachtige structuur met tekstblokken in beeld waardoor tekstblokken direct te vinden zijn;
  • inhoud altijd actueel;
  • eenvoudig in gebruik dus geen specifieke opleiding of cursus nodig.

Handboek Handhaving Activiteitenbesluit

TextBase De Roever Handhaving wordt gebruikt in combinatie met ons Handboek Handhaving Activiteitenbesluit. Dit handboek bevat checklisten voor alle AMvB’s (waaronder een zeer goed werkbare checklist voor het Activiteitenbesluit) en richtlijnen (PGS). In TextBase De Roever Handhaving zijn alle voorschriften uit het handboek opgenomen. Een abonnement op TextBase De Roever Handhaving omvat automatisch ook een abonnement op de digitale checklisten. Als u wilt kunt u zich los hiervan abonneren op het Handboek Handhaving Activiteitenbesluit. Kent u dit handboek nog niet, klik hier.

Digitale checklisten

Via de web-applicatie zijn ook onze checklisten gratis digitaal te raadplegen. Dit is een onderdeel van het abonnement van TextBase De Roever Handhaving. Als blijkt dat u in de toekomst alleen met de digitale checklisten werkt, kunt u het abonnement voor het handboek natuurlijk opzeggen. Ook bestaat op korte termijn de mogelijkheid om alleen een abonnement te nemen op de digitale checklisten.

Afspraak maken?

Om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden van het programma, kunt u een afspraak maken voor een vrijblijvende demonstratie. Deze kost slechts een half uur tot drie kwartier van uw tijd. Als u een afspraak wilt maken voor een demonstratie, kunt u contact opnemen met Caspar den Hertog, directeur en clustermanager Handhaving, telefonisch op 073 594 10 11 of mailen naar c.den.hertog@deroever.nl.

Kosten

De kosten voor TextBase De Roever Handhaving bedragen € 500,- exclusief BTW per jaar per gebruiker. Wij vragen geen eenmalige aanschafkosten. Bij meer dan 5 gebruikers bieden wij een korting aan.

Gratis proefabonnement

Laat u zelf overtuigen van de kracht van TextBase De Roever Handhaving en vraag een gratis proefabonnement aan. Wij maken dan een afspraak met u voor een korte introductie van het programma. Wilt u zich aanmelden voor een proefabonnement of een abonnement, klik hier.